Høneblund

ESSA 300830Z 300918 21008KT 9999 SCT030=

Ser lovande ut för en liten eftermiddagstripp efter jobbet. :) 

--------------------

Uppdatering 20:00Z.
Jajemensan. Äntligen lite flyga av. Bilder courtesy of PC.

Jag och Felix hämtade upp Sancho Panza på Harberget och dundrade sedan ut till Vassundafältet där vi mötte Gunnar som stod och målade propellerspetsar på en av sina helikoptrar. Pratade lite löst med honom om att flyga hans AN2:a en vända till Mariehamn. Eftersom den är litauenregistrerad så behöver man tydligen inte skillnadsutbildning för sporrhjul för den. Faaast. Jag tror nog gör det ändå.

Vi monterade in ett stycke bra barnstol och surrade fast Felix och hans nallebjörn och efter daglig tillsyn och noggrann checklistegenomgång så startade vi på bana 29. I baksäte satt PC och Felix docka. Tror de hade mysigt. Vädret var fantastiskt. En hel del moln söder och öster om Stockholm, men fint där vi var. Jag ropade upp arlandatornet och frågade om vi kunde ta genvägen till Stäket vattenvägen över Sigtuna, otroligt trevlig flygledare gav oss snabbt klarering och vi var strax framme vid Barkarby. Landade bana 06. Första gången. Landningen var *sådär*. Under tiden som jag tankade upp flygplanet så utforskade PC och Felix omgivningarna.

image109
Chuck, is that you?

Vi taxade ut för start och strax efter oss kom ett  Skybirds, ett gäng flygande tjejer som skulle ut och flyga rote. (Tror de heter så, kan vara chickwings också ;-p. Startade och flygningen till Västerås var otroligt vacker med ett underbart ljus och molnfri himmel. Det var snudd på ingen trafik alls så vi fick klarering in utan några restriktioner.
Anslöt först för bana 05 men efter lite diskussion med baksits så böt jag till bana 23. Blev en hyfsad sidvindslandning med distinkt sättning på högerhjulet. Kändes ok, men jag behöver träna mer sidvind. Får bli några vändor airworks under nästa vecka.

image110
Kapten Kängu och lilla Ru

Vi taxade in och mötte upp sillstryparen i förskingring, och vi gick tillsammans över till klubbhuset för att fika lite. Väl därinne så bjöds vi på EK-tårta. Uppfattade dessvärre inte vad den glada eleven hette. Men Felix gillade den skarpt. Vi satt ute sedan och kollade in när några pipers startade innan vi sade hej till Patrik och startade upp. Fick klarering ut ur kontrollzonen av västeråstornet och startade därefter på bana 23. Lämnade hemåt på 1200 fot som blev vår höjd hela vägen hem. Tänkte först prova att landa på bana 11, men tog 29. Hade väldigt hög hastighet på final och var på vippen att dra på och gå runt men fick till en studsig sättning och lät planet rulla ut. Vi var i Pan pan pan-Felixnödläge, det straffar sig att glömma blöja hemma. Lyckades iaf få ut honom i tid.

Vaxade upp fönstren på ESD och rangerade in i hangar. Mycket lyckad kväll och trevlig flygning som vanligt med PC. 2.0h loggat ikväll. Kan nog bli en vända till i veckan. Vi har lite planer på EFMA tillsammans med flygkompis Elisabeth. Taxfree och thaimat lockar.



Kommentarer
Postat av: PC

Lyckost!

2007-07-30 @ 11:51:05
URL: http://pcreithe.wordpress.com
Postat av: anders

Gréve eller edamer?

2007-07-30 @ 13:18:15
Postat av: PC

Ädel!

2007-07-30 @ 13:27:14
URL: http://pcreithe.wordpress.com
Postat av: Johan

Bokat maskin till helgen nu då när ESSI rockar loss?!;)
Här är maskin, co-pilot och tält bokat!

2007-07-30 @ 19:07:19
URL: http://www.f15fk.se
Postat av: Anders

Hej Johan,
vi får se om det blir något, just nu så är kärran inbokad för service i helgen. Suck.

2007-08-01 @ 13:58:33
Postat av: Jonahsonja

I bookmarked this guestbook. Thank you for good job!

2009-06-19 @ 09:52:43
URL: http://jonahsonja.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0