Grå himmel över sverige, blå över Östtyskland.


Die Mensch-Maschine


G28...

Som vanligt så skyller jag på *alldeles för mycket jobb* för att hinna med att skriva något, men det har blivit två vändor senaste veckan med ESD iaf. Först så åkte jag och min svåger en sväng i söndags, vi tog en tur ner till Barkarby i det fina vädret. Bäst att passa på innan fältet stängs. Första gången för honom i en liten kärra, så det var 1000-frågor och 1001 svar... himla kul att träffa honom, var ett tag sen sist, då de bor i Toronto, men nu har både han och syster fått jobb i Stockholm...  I övrigt ganska händelselös flygning, jag gjorde en bedömningslandning på Vassunda på väg hem som satt som en smäck.


I onsdags så fick man komma upp en sväng till, då jag satt i högersits som safety för vår nyaste andelsägare i kärran. Prognoserna hade sagt G28 i byarna, så vi var egentligen inställda på att enbart kolla kärran lite på marken, men när vi väl var ute på fältet så hade det mojnat något, så vi tog beslutet att åka iväg ändå.

Jag försökte avlasta Jonas lite genom att lägga beslag på sändknappen, så efter start så ropade jag uppsalatornet och fick klarering till att ligga i varvet på Sundbro. Vi gjorde tre studsar, jag provade själv en studs från högersäte innan vi gjorde en fullstopp för lite frisk luft. Väl parkerade så stötte jag på en gammal vän. Fantastiskt roligt och man var närapå i chocktillstånd...


När vi startade upp så provade vi en start från 24:an som låg lite bättre till vindmässigt. En studs till på bana 21 och sen hem till Vassunda igen. Jag tog över landingen. Det var rätt byig vind och jag fick en rejäl windshear på kort final. Hade varit förutseende nog till att lägga bas och final lite högre upp än vanligt, använde det till att få lite fartmarginal genom en brantare approach och det blev rätt bra på slutet ändå. Nu vet vi att stallvarnaren fungerar.

Vi kom överens till att ta en sväng till ganska snart. Himla kul att flyga med Jonas igen, var ett tag sen sist.


Dessvärre glömde jag kameran så inga bilder denna gång. Ha en trevlig helg. Hoppas kunna få tid över till att skriva under veckan. So expect första avsnittet i "Bisarra maskiner"....


Bilblogg

Har chafför idag, så man kan luta sig tillbaks, fylla på martiniglaset och kolla in lite saker på youtube. Denna gillar jag. Sånt här ska jag göra när jag blir stor.


Tillbaka till framtiden

Jag ska ner till Göteborg en sväng nästa vecka och tänkte boka en resa med det-stora-statliga-flygbolaget. Fick mig fredagens första garv när bokningssystemet föreslog följande. Finn ett fel...Närapå helg

Snart dyker det upp lite nya inlägg. Under tiden. Enjoy.


Lördagshumor


En svunnen tid

På temat... det var bättre förr (ju mer förr desto bättre)


DDR-tv

I gårdagens SvD kan man läsa om "Sveriges egna DDR-tv", som roliggör sig över statstelevisionens inslag i gamla "Anslagstavlan".Om man nu inte är riktigt naiv, inser man att saken är densamma idag. Varför skulle annars de styrande krama SVT och SR som en snuttefilt? Det är helt enkelt så att en stor del av uppdraget "Public Service" har är att påverka medborgarna i den rikting de styrande vill.


Det sker inte lika naivt med pekpinnar som för 20-30 år sedan, men avsikten är densamma.
Följande gäller: Sverige är bäst. Vi vet vad som är rätt och fel över hela världen. Invandrare (obs. ordet - hette tidigare utlänningar), är bra (berikande) för Sverige, USA har fel, Palestinier är det synd om mot elaka Israel. Jämställdhet, och acceptans av sexuellt avvikande.


Om man nu tittar på SVT med denna vetskap, utkristalliserar sig ett klart mönster. Inte så banalt som i gamla Anslagstavlan, men som totalbild.
 
Regelbok för statstelevisionen: Nyhetsankare i SVT ska vara kvinnor; helst exotiska och mörkhyade, gärna vackra och ska prata klockren svenska. Utländsk brytning är bra om reportern inte visas i bild. Sportreportage ska göras av kvinnor, eller iallafall ska kvinnor vara med. USA har alltid fel, och deras insatser ska ifrågasättas. Obama är mycket bättre än McCain. Att folk dödas i islamiska länder för "avvikande åsikter" ska man hålla tyst om. Avrättas en mördare i USA däremot förtjänar det nämnas. Att tusen gånger fler avrättas i Kina varje år håller vi tyst om. Palestinska folket är det synd om: Om någon dör är det alltid Israels fel, oavsett vad som hänt. Det är klart att man har rätt att kasta sten på beväpnade soldater, eller bli självmordsbombare.

Regler för statsradion: Alla nyhetsinslag ska alltid ha en kontrapunkt i form av en intervju med  miljötalibaner eller någon från attac-rörelsen. Detta oavsett vad inslaget handlar om. De ska alltid också få minst tre gånger så lång etertid jämfört med de som anses vara experter på vad det handlar om. 

Så, visst kan man påstå att det var DDR-tv då. Men vad är det nu?


RSS 2.0