Bisarra maskiner och makapärer. Prolog.

Dagens inlägg på den förträffliga och alltid läsvärda grannbloggen gav mig inspiration till att skissa på en liten höstföljetong med arbetsnamn Bisarra maskiner och makapärer

Uppvärmning inför kapitel ett
Vad får man om man korsar en BMW Isetta med en 747?


Sigurd-David, klar direkt arlandatornet för några varvEller något liknande.

Rätt attityd

Jag vill ha lite fler toner på stallvarnaren...


Rastahunden


Tour de Arlanda kontrollzon

Äntligen blev det lite flyga av efter en månad med bedrövligt dåligt väder, vattendränkt fält och envis förkylning. Svägerska Johanna och hennes Daniel kom förbi strax före lunch och tillsammans dundrade vi iväg till Vassunda. Vi rangerade ut planet och gjorde pre-flight check tillsammans innan vi bordade/äntrade (dagen gick i pirattema) och startade upp.


Pütta flügplan.


På något sätt känns det som att det inte är första gången jag varit med på en sån här pre-flight-bild. Denna gång utan norska flaggor.


Högersäte
Högersäte. Vem behöver EFIS.
Vinden kom från nordost, så för en gångs skull så blev det start på bana 11. Ropade upp Arlandatornet lagom när vi lämnade varvet och fick klarering i kontrollzon via Sigtuna ner mot Kallhäll. Tackade Arlandatornet när vi lämnade och fick en "ha en riktigt trevlig flygning" tillbaks. 


Jag försöker få en syl i vädret på 118.50.På Barkarbys frekvens så var det mer trafik än Arlanda så det blev en rätt så aktiv flygning in via Masten. Anslöt bakom tre andra kärror på medvind för bana 06. På den västra delen av banan pågick motorcykelverksamhet och nog blev man lite distraherad. Hade en rätt så stabil inflygning och red på nysmord stallvarnare ett tag innan jag satte ner kärran på högerhjulet. Vinden kantrat över från nordost till sydost på final. Jag har äntligen lärt mig att kolla struten var 100 fot på final. Barkarby kan vara förrädiskt.Daniel shoppar sjöhumla.


In på Calle flygare för sightseeing. Toaletten uppskattades mest. Vi tog en vända runt planen på backen innan vi startade upp igen. Lagom vid utpassering vid Kyrkan så ropade jag upp Brommatornet och fick klart att gå in mot Krogen på 1500 fot och strax därefter klarering upp till 2000 och in över city. Precis då sprack molnen upp och det låg ett fint ljus på husen. Stockholm är vackert. Framförallt på hösten. Gick över gamla stan och fick sen lämna via Bosön med flera kärror och polishelikoptrar passerande under oss.

Via Vaxholm och Furusundsleden upp till stugan i Roslagen där vi gjorde ett par ärevarv med Johannas föräldrar vinkandes på bryggan. Sen gick vi till Sundbro via Knutby. Inte mycket som hände på vägen vi satt mest och räknade träd och Daniel fick prova på att agera autopilot. Efter jag hade visat att en vältrimmad cessna kunde hålla kurs och höjd bättre än han så övergick han till att vara inflight-entertainment och sjöng tysk schlager.


Efter en bensträckare på Sundbro så tog vi vägen över Uppsala domkyrka hem till Vassunda. På hela taget en riktigt trevlig flygning och jag hoppas på flygbart väder nästa helg då jag ska haka på upp till Gimo för FFK-event. Stay tuned.


 


Snart på en frekvens nära dig.

Tänkte ta mig en tur idag så man får blåsa  rent cylindrarna lite. Vädret är äntligen så pass bra att det är flygbart. Sitter och väntar på att mina pax ska dyka upp. Lär nog bli en liten sightseeingvända ut över skärgården. Återkommer med bilder.

In the pirkinning


Rätt köpgrupp.

Denna fick mig att småle lite.

Hahahaha....


Red Bull och Vodka ger dig vingar...

Hmmm....


RSS 2.0