DDR-tv

I gårdagens SvD kan man läsa om "Sveriges egna DDR-tv", som roliggör sig över statstelevisionens inslag i gamla "Anslagstavlan".Om man nu inte är riktigt naiv, inser man att saken är densamma idag. Varför skulle annars de styrande krama SVT och SR som en snuttefilt? Det är helt enkelt så att en stor del av uppdraget "Public Service" har är att påverka medborgarna i den rikting de styrande vill.


Det sker inte lika naivt med pekpinnar som för 20-30 år sedan, men avsikten är densamma.
Följande gäller: Sverige är bäst. Vi vet vad som är rätt och fel över hela världen. Invandrare (obs. ordet - hette tidigare utlänningar), är bra (berikande) för Sverige, USA har fel, Palestinier är det synd om mot elaka Israel. Jämställdhet, och acceptans av sexuellt avvikande.


Om man nu tittar på SVT med denna vetskap, utkristalliserar sig ett klart mönster. Inte så banalt som i gamla Anslagstavlan, men som totalbild.
 
Regelbok för statstelevisionen: Nyhetsankare i SVT ska vara kvinnor; helst exotiska och mörkhyade, gärna vackra och ska prata klockren svenska. Utländsk brytning är bra om reportern inte visas i bild. Sportreportage ska göras av kvinnor, eller iallafall ska kvinnor vara med. USA har alltid fel, och deras insatser ska ifrågasättas. Obama är mycket bättre än McCain. Att folk dödas i islamiska länder för "avvikande åsikter" ska man hålla tyst om. Avrättas en mördare i USA däremot förtjänar det nämnas. Att tusen gånger fler avrättas i Kina varje år håller vi tyst om. Palestinska folket är det synd om: Om någon dör är det alltid Israels fel, oavsett vad som hänt. Det är klart att man har rätt att kasta sten på beväpnade soldater, eller bli självmordsbombare.

Regler för statsradion: Alla nyhetsinslag ska alltid ha en kontrapunkt i form av en intervju med  miljötalibaner eller någon från attac-rörelsen. Detta oavsett vad inslaget handlar om. De ska alltid också få minst tre gånger så lång etertid jämfört med de som anses vara experter på vad det handlar om. 

Så, visst kan man påstå att det var DDR-tv då. Men vad är det nu?


Kommentarer
Postat av: PC

Spot on!

2008-10-01 @ 12:30:35
URL: http://pcreithe.wordpress.com
Postat av: tupplur

Menar du rätt kanal, rätt frekvens? :)

2008-10-01 @ 12:37:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0