Betty Blue. 118,10 på morgonen.

Har lurat familjen till att ta en liten morgonflygning (som nu ser ut mer och mer att gå över till förmiddagsflygning). Återkommer när vi varit ut till fältet, fått ut den morgontrötta fransyskan ur hangaren och tagit oss en vända. Vädret är ju fenomenalt iallafall.

Har ju velat länge och väl om vad för smeknamn jag ska ha på SE-ESD. Gamla Bettan(tm) har ju varit ett arbetsnamn. Men självfallet ska en fin gammal Reims-Cessna kallas för Betty Blue.


----------------------------------------------------------

Felix hjälpte mig putta ut Betty från hangaren, monterade in barnstol och satte honom bak. Emmi fick sitta fram i knät på Josefin. Checklista, motorstart, taxade till väntplats bana 29 och lättade strax därefter. Inte riktigt lika turbullent som igår, men nog studsade det rejält när vi steg upp förbi 800 fot.



Pytta flugplan (tm Felix)

Ropade upp arlandatornet och fick klart in över Sigtuna. Gick några varv över stan och huset. Tyvärr fick inte controllern något eko från vår transponder, så vi fick snällt gå tillbaks ut samma väg som vi kom. Omväg runt kontrollzonen ned till Kungsängen innan vi gick mot Barkarby för att tanka och fika. Fick äntligen till en riktigt bra landning på Barbarby-onthecenterline (norsk brytning). Fast det blev inget fika. Kalle flygare hade stängt.




Nytvättad ESD
Det var mycket trafik som startade från Barkarby på förmiddagen, så vi ställde oss i kö och startade efter ett litet tag på bana 24. Gick Säbysjön-Masten-Kyrkan och jag ropade därefter upp Brommatornet och fick snabbt svaret
-S-SD, Squawk  0331. Cleared over city,  maintain 2000 feet.

Fantastiskt fint över stan, tog några varv över Josefins jobb och centrum innan vi lämnade mot Bosön. Gick ut en vända över skärgården över Vaxholm, Grinda och Möja innan vi gick norrut över furusundsleden. En himla massa båtar och enormt bra sikt. Svängde därefter västerut och passerade över Rimbo för att gå mot Uppsala innan vi skulle hem till Vassunda igen. Vid Rimbo hade Felix fått nog och ville hem. Så jag stod på. Blev ingen sväng in över Uppsala. Jag mötte en A340 och ett par MD8x på motsatt kurs en bit ovanför oss på väg in mot Arlanda, bana 26. Läääckert. Önskar jag hade haft kameran framme.

Ganska byig vind på väg ner mot Vassunda. Fick ett vindskjuv på finalen och var beredd att gå runt, men det lugnade ner sig och jag fick till en hyffsad, men något bestämd sättning. Rullade in till hangaren och vi tog en liten picknick innan vi åkte hem till Sigtuna igen. Kul liten sightseeingflygning.

 

Kommentarer
Postat av: Johan

Härligt att ta med familjen upp i syret! :)
Hur länge har thai-haket öppet på onsdag? Ska till knoppa över på Eurostop innan kärran till Röda havet *förhoppningsvis* lättar kl 0600 på torsdag morgon?

2007-08-20 @ 20:44:30
URL: http://www.f15fk.se
Postat av: PC

Johan:
Öppet alla dagar 11-22 men det är bara take-away
www.thaifon.com

2007-08-21 @ 11:54:34
URL: http://pcreithe.wordpress.com
Postat av: tuppluren.

Sorry. Missade inlägget. Tack PC för att du informerade...

2007-08-21 @ 21:23:05
Postat av: PC

Jag fakturerar mina sekreterartjänster :-p

2007-08-21 @ 21:55:00
URL: http://pcreithe.wordpress.com
Postat av: Johanna

annars kan jag ta en teckning från någon av dina små kottar, dom är barn... det är inte du. Skulle kännas dumt om du kom fram med en teckning =D hahaha

2007-08-22 @ 21:31:03
URL: http://beeergman.blogg.com
Postat av: Johanna

rund ring med streckben o armar? (händer som ser likadana ut som kroppen?)

2007-08-22 @ 22:20:27
URL: http://beeergman.blogg.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0