Plan B som i Bergslagen

Vaknade till fantastiskt väder och TAF:ar såg bra ut. Så snabbt ut till Vassunda och in i planet. Inte lika snabbt göra klart och starta upp. På minuten anmälde vi till Stockholm kontroll att vi lättat och aktiverade vår färdplan. Steg till 2500 fot initialt och gick söderut mot Bålsta mot CORner. Sen tog det i princip tvärstopp. Framför oss en massiv grå vägg. Från 700 fot och så rakt upp. Efter lite hjälp från en otroligt trevlig controller så fick vi tyvärr beskedet att det kvardröjt en front som sträckte sig ganska långt både norr- och söderut, så det skulle nog inte gå att gå runt. Det gick inte heller att gå över (om vi inte klarade 15000 fot). Så vi avslutade färdplan och gick istället österut. Destination Västerås-Johannisberg.

Lite surt var att vi hörde att Visby fortfarande hade CAVOK . Jaja. Vad är som sagt en bal på slottet.

Ropade upp Västeråstornet och fick direkt klart in mot Johannisberg. Gjorde nog min bästa landning hittills på bana 05, in till klubbstugan för en lunch. Som vanligt på Västerås flygklubb, så satt det en hög buttra gubbar utanför. Fick ingen kommentar om min landning iaf.  In i klubbstugan för en radda smarriga mackor. Johannisberg har jag tidigare rekommenderat för att det är prisvärt. Tanten (som jag någon gång ska försöka komma ihåg vad hon heter) (alltså tanten på flygklubben, inte Josefin) fixade till smarriga lunchmackor med köttbullar, korv och grejer.


Reflexväst på.

Mätta så klev vi ut och kollade in några fallskärmshoppare som var på väg ner. Barnen fick leka med hundar och gunga lite innan vi skulle åka vidare.



Adrenalinknarkande hoppare


Nöjda så hoppade vi in i kärran igen. Ropade upp Västeråstornet och fick klarering för att lämna ut via Dingtuna.

Steg när vi kom ut i G-luft upp till 4500 fot och gick norrut mot Söderbärke. On-top över en hel hög fina cumulus. Det gillade familjen skarpt. Ropade upp Borlänge radio och landade efter en annan skyhawk på bana 32. Åter en liten rastpaus. Felix och Emmi hittade en fiiiiin Schweiz-reggad beechcraft-jet som Felix gärna ville att hans pappa skulle köpa.



Julklapp

Efter lite värmande hopp och skutt så satte vi oss i planet igen och startade efter två cessnor som låg och studsande påana 32. Gick hem mot Sundbro där vi landade på bana 03 efter ca 40 minuter flygning. Lämnade tillbaks flytvästarna och tjôtade lite med några av gubbarna som satt på bänken. (Nån som har gjort någon studie över flygklubbsgubbar?).  En hangargranne från Vassunda landade och tankade när vi höll på och packa in så vi raceade tillbaks hem. Vi vann. Hon är snabb gamla Betty när hon är nyvaxad.

Väl på fältet så kände vi att vi flygit precis lagom. Hoppas på bättre tur nästa gång med att komma till Visby. Josefin hade lite förslag på andra resmål vi borde åka till. Kul.

Kommentarer
Postat av: PC

Köper du bizjeten och betalar MEIR/MCC så är jag "din" for ever....pilot alltså :-p

2007-09-09 @ 19:25:44
URL: http://pcreithe.wordpress.com
Postat av: Fredrik

Helt otrolig reflexväst! Rekommenderar den till alla oroliga småbarnsföräldrar som rör sig på flygplatser. Jag såg Felix på marken från 2000 ft strax över Bälinge...

2007-09-09 @ 21:20:52
Postat av: tuppluren

Vi har funderat att sätta en saftblandare på huvudet på honom också. Han borde få smeknamnet "propellern" som han far runt, men jag har hört att det är upptaget....

2007-09-09 @ 21:25:48
Postat av: Gerth

VFR-piloter måste vara världens mest luttrade släkte; så mycket frustration att övervinna! Tålamod är vårt lösenord...

2007-09-09 @ 22:24:50
URL: http://lindbergh.blogg.se
Postat av: Alex

Hej trevlig läsning. Visby säger du. Mycket fin flygplats. Prova att landa grässtråket (om det fortfarande är öppet) :)
/A

2007-09-09 @ 22:42:56
Postat av: F

Om du vill flyga den lilla Beech-geten ska du snacka med Clas Olsson, alltså han i Insjön. Deras direktionskärra :)

2007-09-09 @ 23:08:47
URL: http://lae.blogg.se
Postat av: Johan

Ett besök på ESSL med tillhörande besök på Flygvapenmuseum kan å det varmaste rekommenderas för en dagstur ;-)

2007-09-10 @ 19:10:53
URL: http://www.f15fk.se
Postat av: Makrillen

Tror allt det finns lite Göteborg i dig trots allt :-)

2007-09-14 @ 20:03:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0